Heksens forårssuppe

Ingredienser.

1 sigtefuld spæde brændenælderblade.

1 kg. kartofler.

½ kg. gulerødder.

Evt. 3 forårsløg.

1 fed hvidløg.

½ pakke fuldkornsspaghetti.  

3 L. vand.

1 spsk. urtebouillon eller en bouillonterning.

Lidt olie.

1 dusk frisk timian.

2 tsk. urtesalt

 

Tilberedning

1. Skyl brændenælderbladene, og klip dem i mindre stykker.

 

 2. Vask kartofler og gulerødder. Skær gulerødderne i små tern, kartoflerne i
    kvarte, skræl og snit hvidløg og forårsløg.

 

 3. Kom olien i gryden, og svits forårsløgene sammen ned det pressede hvidløg. 

Tilsæt resten af det grønne, timian og bouillon og til sidst vandet,

når løgene er gyldne (pas på, de ikke brænder på)

 

4. Knæk spaghettien i mindre stykker, og put den i vandet, når det koger.

     Spaghettien koger til kartoflerne er møre.

 

5. Suppen spises gerne sammen med en skive lunt brød med smør og urtesalt.

 

Kilde Madmod