Skidne æg.

Til 4 personer. 

Ingredienser.

8 æg.

50 gr. smør.

50 gr. mel.

5 dl. mælk.

3 spsk. grov sennep.

2 tsk. salt.

1 tsk. peber.

 

Tilberedning

Kom æggene i en gryde med koldt vand – vandet skal stå et par cm. op i gryden.
Bring vandet i kog og kog æggene ”smilende” ved svag varme under låg i 6-8 min.

 

Sennepssauce: 

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Rør melet i og bag blandingen godt sammen.

Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning.

Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.

Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, ca. 5 min.

Smag til.

 

Ved servering: 

Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve 
”smilende æg” og karse.

Tilbehør.
Karse og rugbrød.

Kilde: Karolines Køkken