Jordskokkesuppe til 4 personer

Ingredienser.

300 gram jordskokker, skrællet vægt.

250 gram løg, pillet vægt.
250 gram kartofler, skrællet vægt.
2 Spsk. olivenolie.
1 tsk. muskat, frisk revet.
2,5 dl. piskefløde.
2 spsk. Citronsaft.
150 gram bacon i tern.
4 hønsebouillonterninger i 8 deciliter vand.
Groft salt, peber.

Tilberedning.

Jordskokker og skær dem i grove stykker. Pil løgene og skær i tern.

Rist grønsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden. 
Lad den simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre
i yderligere 5 minutter.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Bacon ristes sprødt. Anret Jordskokkesuppen rygende varm med bacontern.

Serveres med flutes.

Kilde: www.dk-kogebogen.dk