Grød af rug, havre og spelt.

Ingredienser.

10 børn / 2 børn og 2 voksne.

Grød
1/2 dl. hele rugkerner
1 dl. knækkede havrekerner
1/2 dl. speltflager
ca. 1/2 liter vand
1 spsk. smør
evt. lidt salt
Evt. lidt honning (til børn unde 1 år brug i stedet sirup)

Drys

150 g. friske bær eller tørret frugt i små tern ( f. eks. figner eller abrikoser)

Tilberedning.

Sæt rugkerner, havrekerner og speltflager over i en gryde, og rist dem forsigtig i 5 - 10 min., til de 
begynder at dufte "nøddeagtig" og poppe.

Kom vand på, så det lige dækker, bring gryden i kog, og lad den småsimre i 40 - 45 min.. Rør i gryden et par gange undervejs, så den bliver jævnt kogt og ikke sætter sig fast. Tilsæt lidt vand under kogningen.

 

Server den lune grød med nogle små skåle med friske bær eller tørret frugt.
Små stykker af bagte rodfrugter går også godt til.