Æggekage med porer og kikærter.

10 børn / eller 2 voksne

Ingredienser

1 porre
100 gr. kogte kikærter (kan købes på dåse eller koges efter vejledning nedenfor)
1 kvist rosmarin
1 spsk. rapsolie
4 æg
1 dl. letmælk
50 gr. friskrevet parmesan salt peber.

Tilberedning.

Skyl porren godt , og skær den i tynde ringe.

Hæld vandet fra kikærterne, og lad dem dryppe godt af. Varm en pande med ovnfast håndtag godt op, og steg porre og kikærter og finthakket rosmarin i rapsolie i 2 - 3 minutter, så porrerne falder sammen.

Pisk æg, mælk og ost sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over porrer og kikærter på panden, sat dernæst panden i ovnen ved 200o, og bag æggekagen i ca. 6 - 8 minutter, til den har sat sig, og blevet gylden på toppen. Hvis dine pander ikke kan komme i ovnen, så kom de stegte porrer og kikærter og æggemassen i en bradepande eller et ovnfast fad i stedet. Da fadet er koldt. når du sætter det i ovnen, skal æggekagen have lidt længere tid.

Tag panden ud af ovnen, vend æggekagen ud på et fad, og server den medens den er lun.

 

Kogning af kikærter.

50 gram kikærter, udblød i koldt vand natten over.
1 fed hvidløg.

Hæld udblødningsvandet fra, og skyl kikærterne godt igennem. Kom kikærterne i en gryde, dæk med vand, tilsæt det hele fed hvidløg, og bring det i kog. Lad kikærterne koge stille og roligt
i 35 - 45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og kasser hvidløget. Kikærterne kan opbevares i lufttæt bøtte og holde sig i 4 - 5 dage.
Brug dem i salater, gryderetter og brød eller lav hummus af dem.

Kilde Madmod for børn og voksne.