Jordskoksuppe med æble og sprøde rugbrødsflager.

Ingredienser.

10 børn / 2 børn og 2 voksne.

500 gr. jordskokker
1/2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. raps - eller olivenolie
3 kviste timian eller 3 tsk. tørret timian
1 liter vand
1/2 dl. sødmælk
salt og peber
2 - 3 spsk. cidereddike
3 æbler

Tilbehør

8 - 12 sprøde rugbrødsflager .

(se nederst på siden.

Tilberedning.

Skrub og skyl jordskokkerne grundigt. Du kan også skrælle dem, men der sidder en masse smag i skrællen. Tag 2 jordskokker fra til garniture, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove tern.

Sauter jordskokkerne i et par min, i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste ved lav til mellem varme, så grøntsagerne ikke tager farve. Tilsæt vand, og lad suppen koge i 10 - 15 min., til jordstokkerne er møre. Tilsæt herefter mælk, og kog suppen et par min, mere.

Tag suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender. Smag til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i suppen.

Skær de sidste 2 rå jordskokker og æblerne ud i små tern, og server suppen med æble - og jordskok - tern i små skåle ved siden af, sammen med de sprøde rugbrødsflager.

 

Sprøde rugbrødsflager.

Ingredienser.

10børn / 2 voksne og 2 børn

20 helt tynde skiver rugbrød
2 spsk. rapsolie lidt salt.

Fremgangsmåde.

Læg rugbrødsskiverne på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir, og tryk dem evt. helt flade med hånden. Dryp med rapsolie og drys med salt.

Bag rugbrødsskiverne i ovnen ved 160o i 10 - 12 min.. indtil de er helt sprøde. Tag de sprøde rugbrødsflager ud, og lad dem hvile på en bagerist - de bliver ekstra sprøde når de er kølet af.

Kilde Madmod for børn og voksne.